ČENAHAI

ČENAHAI

Ingredientai: Bulvės -4 (vid. dydžio); Morkos – 1; Sviestas – 4 arbatinių šaukštelių; 400 gramų kiaulienos sprandinės (vištiena, aviena, jautiena); Grietinė – 4 valgomųjų šaukštų; Vanduo – 400 mililitrų; česnakinė druska pipirai krapai petražolės Iš pradžių pasiruošiame 4 molinius indelius su dangteliais. Į kiekvieną indelį dedame po vieną šaukštelį sviesto. Tuomet nulupame daržoves bei supjaustome […]

KEPTA ĮDARYTA ANTIS (ŽĄSIS, VIŠTA, KALAKUTAS)

KEPTA ĮDARYTA ANTIS (ŽĄSIS, VIŠTA, KALAKUTAS)

Ingedientai:  1 vienetas anties (2-2,5 kg) MARINATUI: 10 skiltelių česnako (arba šaukšto česnako miltelių) 2 šaukštai citrinų sulčių (arba obuolių acto) 2 šaukštai medaus 1 šaukštas aliejaus (arba tirpinto sviesto) 1 šaukštas druskos (arba pagal skonį) 1 šaukštas saldžiosios paprikos miltelių 2 šaukšteliai cinamono 1 šaukštelis pipirų (naudojU Santa Maria penkių pipirų mišinį) ĮDARUI: 2

ŠAKŠUKA – IZRAELIETIŠKA KIAUŠINIENĖ

ŠAKŠUKA – IZRAELIETIŠKA KIAUŠINIENĖ

Ingredientai: Kiaušiniai – 5 vienetai; Pomidorai – 4 vienetai;        Paprikos – 1 vienetas;        Svogūnas – 1 vienetas;        Česnakas – 2 skiltelės;        Aitrioji paprika – pagal skonį jei mėgstate aštriai;        Saldžioji paprika – 1 šaukštelis;        Druskos – žiupsnelis;        Pipirų – žiupsnelis.        KEPIMUI:        Sviestas/ aliejus – šiek tiek. PARUOŠIMO BŪDAS:Pasiruoškite daržoves: svogūną supjaustykite kubeliais ar griežinėliais, česnaką

Dzukiskos bandos

DZŪKIŠKOS BANDOS

Ingredientai: Kopūstai – 6 vnt. džiovinti, nuplauti kopūsto lapai; Bulvės – 5 kg  žalių ir 2 kg virtų bulvių; Grietinė – 2 v. š.; Druska – 2 valg. š.; Sūdyti lašiniai (šoninė) – 100 g; Svogūnas – 1 vnt.; Pienas – 1 st. Kai bulvės nuluptos, o kitos verda, metas kurti krosnį, kuri kūrenasi apie 1

Picos – Italijos vizitinė kortelė

Drįsčiau teigti, kad tarp kitų Italiją reprezentuojančių dalykų be jokios abejonės yra ir Margaritos pica. Jos produktų spalva atitinka šalies trispalvę, o patys italai mielai smaguriauja šiuo traškančiu paplotėliu tiesiog gatvėje. Svečiose šalyse jie atidžiai lygina picos kokybę ir pasisekimą.Apvalius duonos paplotėlius jau turėjo Antikos graikai, egiptiečiai, tolimi arabų kraštų gyventojai ir indų tauta, tačiau

Itališkos picos sėkmės istorija: kur glūdi šio patiekalo paslaptis?

Nacionalinis itališkos virtuvės patiekalas – pica – šiandien yra plačiai paplitęs visame pasaulyje. Įvairių tautų virtuvės, pritaikydamos savo tradicijas, pradėjo siūlyti savus picų receptus. Kokia šio patiekalo sėkmės istorija? O svarbiausia – kokia paslaptis? Žodis „pica“ pirmą kartą paminėtas lotyniškuose tekstuose apie Italijos miestą Gaetą dar X a. Renesanso laikais šis krosnyje kepamas tešlos paplotėlis

Pica: pomidorai, sūris ir turtinga istorija

Italų nacionalinis patiekalas „pizza“ (iš itališko žodžio „pizzicare“ – būti aštriam) tapo vienas populiariausių pasaulyje, kai 19 amžiaus pabaigoje atvyko Amerikon kartu su italų emigrantais. Tačiau jo prototipus ragavo dar senovės egiptiečiai, graikai bei romėnai. Kai 1522 m. į Europą buvo atvežti pomidorai, Neapolyje atsirado itališkosios picos „pramotė„, o 17 amžiuje – picų kepimo meistrai,

Itališkos picos istorija

Daugelis kepėjų picas grupuoja į dvi kategorijas: itališkos picos (tikrosios picos) ir visos kitos picos. Klasikinės picos istorija siekia antikos laikus. Kai kurios kultūros, pvz., graikai ar finikiečiai, valgė paplotėlius, keptus iš miltų ir vandens. Jie buvo kepami ant karštų akmenų ir paskaninami įvairiais žalumynais bei prieskoniais. Toks patiekalas labai panašus į šiandien plačiai vartojamą

Picos istorija

Didžiausia pasaulyje pica, patekusi į Gineso rekordų knygą, buvo iškepta vasario 9-ąją Floridoje. Ši diena tapo Tarptautine picos diena. Picos istorija (svetur) Kuomet 1895 metais Niujorke namų išsiilgęs neapolietis atidarė pirmąją piceriją, jis net neįsivaizdavo, kad plokščia, apvali balta duona, kepama jo gimtinėje, užkariaus visą pasaulį. Po maždaug 60 metų amerikiečiai, australai ir šiaurinės Europos

Pirkinių krepšelis
Scroll to Top