ŠAKŠUKA – IZRAELIETIŠKA KIAUŠINIENĖ

ŠAKŠUKA – IZRAELIETIŠKA KIAUŠINIENĖ

Ingredientai:

Kiaušiniai – 5 vienetai;

Pomidorai – 4 vienetai;

       Paprikos – 1 vienetas;
       Svogūnas – 1 vienetas;
       Česnakas – 2 skiltelės;
       Aitrioji paprika – pagal skonį jei mėgstate aštriai;
       Saldžioji paprika – 1 šaukštelis;
       Druskos – žiupsnelis;
       Pipirų – žiupsnelis.
       KEPIMUI:
       Sviestas/ aliejus – šiek tiek.
PARUOŠIMO BŪDAS:
Pasiruoškite daržoves: svogūną supjaustykite kubeliais ar griežinėliais, česnaką sukapokite, papriką supjaustykite juostelėmis, pomidorus nulupkite ir supjaustykite kubeliais.
Įkaitinkite keptuvėje aliejų. Apkepinkite svogūnus kelias minutes iki taps gelsvi ir salstelėję (man labiausiai patinka raudoni svogūnai. Bet kuriuos svogūnus kepdama, juos apibarstau rudu cukrumi, gaunasi truputį karamelizuoti). Sudėkite česnaką ir pakepkite apie minutę iki česnakai paskleis aromatą. Sudėkite papriką ir pakepinkite iki paprika suminkštės. Sudėkite pomidorus, prieskonius ir ant vidutinės ugnies troškinkite kokias 10 minučių iki padažas sutirštės. Paragaukite ir įdėkite pagal skonį druskos bei pipirų. Jeigu norisi aštriau, pridėkite dar aitriosios paprikos.
Po vieną ant padažo muškite kiaušinius – pirma šaukštu padaže padarykite duobutę, tada į ją muškite kiaušinį. Keptuvę uždenkite dangčiu, sumažinkite ugnį ir kepkite kokias 7 – 15 minučių iki norimo trynių iškepimo laipsnio.

Patiekdami galite pabarsyti žalumynais: kalendra, baziliku ar kitais mėgstamais. Taip pat čia labai tinka fetos sūris.

Pirkinių krepšelis
Scroll to Top