Pica– krosnyje iškeptas, dažniausiai apvalus plokščias kepinys su pomidorais, sūriu bei įvairiais ingridientais.
Manoma, kad šis žodis kilo iš lotyniško atitikmens „picea“, kas reiškė duoną, keptą krosnyje.
Dar Persijoje, apie V a. pr. Kr., buvo kepami paplotėliai su datulėmis.
Istoriniai šaltiniai tvirtina, kad pirmą kartą sąvoka „pica“ nuskambėjo maždaug 997 metais Italijoje.
1522 m. į Europą buvo atvežti pomidorai. Po poros šimtų metų ši daržovė tapo nepakeičiamu šio patiekalo ingridientu.
Tokias picas, kokias valgome šiandien, kepti pradėjo Neapolio gyventojai.
1830 m. Neapolyje buvo atidaryta pirmoji picerija.
Teisiškai pica buvo pripažinta 1889 metų birželio 1 d., kai Neapolyje karalienei Margaritai buvo iškepta pica su raudonais pomidorais, mocarela ir žaliais bazilikų lapeliais (Italijos vėliavos spalvų pica). Ši pica buvo pavadinta Margarita.
Apie Neapolyje populiarų patiekalą dauguma italų buvo mažai girdėję ir tik apie 1970 metus pica užkariavo likusią Italiją.
Spalio 25-oji visame pasaulyje žinoma kaip profesionali picajolų („pizzaiolo“) šventė (taip Italijoje vadinami profesionalūs picų kepėjai).
Pirkinių krepšelis
Scroll to Top
Mes naudojame slapukus, kurie užtikrina, kad Jums bus patogu naudotis tinklalapiu. Jei toliau naršysite mūsų tinklalapyje, tai tolygu Jūsų sutikimui su slapukų naudojimu. Privatumo taisyklės ir slapukų politika Gerai