- Pica– krosnyje iškeptas, dažniausiai apvalus plokščias kepinys su pomidorais, sūriu bei įvairiais ingridientais.
- Manoma, kad šis žodis kilo iš lotyniško atitikmens „picea“, kas reiškė duoną, keptą krosnyje.
- Dar Persijoje, apie V a. pr. Kr., buvo kepami paplotėliai su datulėmis.
- Istoriniai šaltiniai tvirtina, kad pirmą kartą sąvoka „pica“ nuskambėjo maždaug 997 metais Italijoje.
- 1522 m. į Europą buvo atvežti pomidorai. Po poros šimtų metų ši daržovė tapo nepakeičiamu šio patiekalo ingridientu.
- Tokias picas, kokias valgome šiandien, kepti pradėjo Neapolio gyventojai.
- 1830 m. Neapolyje buvo atidaryta pirmoji picerija.
- Teisiškai pica buvo pripažinta 1889 metų birželio 1 d., kai Neapolyje karalienei Margaritai buvo iškepta pica su raudonais pomidorais, mocarela ir žaliais bazilikų lapeliais (Italijos vėliavos spalvų pica). Ši pica buvo pavadinta Margarita.
- Apie Neapolyje populiarų patiekalą dauguma italų buvo mažai girdėję ir tik apie 1970 metus pica užkariavo likusią Italiją.
- Spalio 25-oji visame pasaulyje žinoma kaip profesionali picajolų („pizzaiolo“) šventė (taip Italijoje vadinami profesionalūs picų kepėjai).